Работна среща с имамите отград Варна се проведе през август

 

На 15 август тази година Районно мюфтийство – Варна проведе работно заседание с имамите от региона. Временно изпълняващият длъжността районен мюфтия Нурай Шукри започна заседанието с приветствени слова, след което имамът на село Езерово Тунджай Мюмюн прочете Ашр-и Шериф. Гост на събранието беше районният мюфтия на град Добрич Билял Дарджан.

Заседанието продължи с представяне и обсъждане на темите от дневния ред. Сред тях бяха Кампанията в подкрепа на ислямското образование, във връзка с което районният мюфтия помоли имамите да бъдат по-активни през предстоящата година. Също така беше засегната и темата за празника Курбан Байрям и кампанията „Да споделим курбана си“. Имамите анализираха летните коран-курсове по места и беше уточнено предстоящото регионално състезание по Основни познания за исляма. Временно изпълняващият длъжността районен мюфтия на Варна акцентира върху въпроса за набиране на ученици за трите духовни училища в България и Висш ислямски институт - София.

 

Заседанието беше закрито с пожелание за успешна работна на екипа на варненското мюфтийство, като беше отправена и дуа за берекет и благоденствие.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.