В Хасково се проведе Регионалното състезание по основни познания за исляма

 

На 18 август 2018 година Районно мюфтийство – Хасково проведе тазгодишното си регионално състезание по основни познания за исляма.

То се състоя в известната „Чарши джамия” в града. Състезанието беше открито с четене на Коран от Шахин Булур – служител на Одринското мюфтийство, Република Турция. Преди самото състезание приветствие отправи районният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди. В своето изказване той разясни важността на годишните коран-курсове и поздрави учениците и техните родители за осъзнатата отговорност и мястото, което заемат коран-курсовете в техния живот. Гостът и преподавател от Одрин Нури Бюджекбакан също отправи приветствие и пожела успех на състезателите.

На победителите в състезанието, както и на всички участници в четирите му категории, бяха раздадени награди от Районно мюфтийство – Хасково, областното мюфтийство на Одрин и редица други спонсори.

Районно мюфтийство – Хасково благодари от сърце на състезателите, преподавателите в коран-курсовете и родителите за постоянството и положените усилия във възпитанието на подрастващите мюсюлмани. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.