Стотици ислямски учени от цял свят се събраха на конференция в Мина

 

Около 500 мюсюлмански учени от общо 67 страни по света взеха участие в конференцията на Световната мюсюлманска лига, която тази година се проведе под надслов „Концепцията за милостта и уважението в исляма“. Събитието се състоя на 22 август тази година в сградата на Световната мюсюлманска лига в Мина, Саудитска Арабия.

В свое обръщение говорителят на Лигата, Адел Ал-Харби, подчерта, че милостта, търпението и привързаността са основни благодетели в исляма, заложени в религиозните предписания, в традициите и обичаите. Също посочи, цитиран от Arabnews.com, че те са много значима част от ислямската цивилизация и от културата на мюсюлманите.

На еднодневната конференция ислямските учени от различни континенти се обединиха около мнението, че Световната мюсюлманска лига трябва да работи още  по-усилено, за да бъде показан истинският и ярък образ на исляма на света, който все още не го познава. Участниците в конференцията нямаха каквито и да е разногласия по въпроса, че всички мюсюлмански учени трябва да се стремят към умереността – средния път, защото същината на исляма е базирана именно върху умереността.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.