Броени дни до Национално състезание по наизустяване и художествено четене на Свещения Коран 2018 в Мадан

 

Броени дни ни делят от едно от най-големите събития в религиозния живот на мюсюлманската общност в България – тазгодишното Национално състезание по наизустяване и художествено четене на Свещения Коран. То ще се проведе на 10 август 2018 година от 11:30 часа в родопския град Мадан, където е и единствената школа за хафъзи в България. Преди финалния кръг на 10 август, на 8 и 9 август ще се проведат предварителните състезателни кръгове за участниците. Общият брой на всички състезатели е 43 – 30 мъже и 13 жени, като за жените е предвидено да има жури в женски състав.

Състезанието ще се състои в общо 6 категории:

Джуз „Амме“ наизуст за участници до 15-годишна възраст;

Джуз „Амме“ наизуст за участници от 15 до 40-годишна възраст;

5 джуза наизуст;

15 джуза наизуст;

Целият Свещен Коран наизуст (30 джуза);

Художествено четене на Свещения Коран;

Деца и младежи до 15-годишна възраст ще имат възможността да се състезават само в една от категориите - за наизустяване на джуз „Амме“.

Националното състезание по наизустяване и художествено четене на Свещения Коран се организира от Мюсюлманско изповедание в България вече години наред. Традиционно то се провежда през две календарни години. На 10 август тази година ще се състои XI-ото издание на конкурса, организиран от Главно мюфтийство съвместно с Районно мюфтийство – Смолян и Мюсюлманско настоятелство – Мадан.

За всички, които имат интерес към събитието, но няма да може да присъстват в Мадан на 10 август, събитието ще бъде излъчвано на живо по YouTube канала на Мюсюлманско изповедание в интернет.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.