БАЗВИО проведе ежегодното си заседание в Момчилград

 

На 29 юли тази година се проведе ежегодното заседание на Българската асоциация на завършилите висше ислямско образование (БАЗВИО). То беше част от програмата на състоялата се 3-дневна среща семинар за хора с висше ислямско образование в Момчилград отпреди дни.

Редовното заседание протече с модератор д-р Ахмед Лютов, като в рамките му беше изнесен годишен отчетен доклад от председателя на БАЗВИО Бейхан Мехмед.

„Присъстващите бяха запознати с успешно реализираните проекти на асоциацията, както и с новите проекти, по които предстои да бъде работено. Заседанието завърши с дискусия, в рамките на която участниците дадоха свои идеи и предложения. Сред новите предложения бяха провеждането на регионални срещи на БАЗВИО, както и набиране на дарения за реализирането на новите проекти.“ – обясни за Grandmufti.bgпредседателят на асоциацията и началник на Отдел „Административен“ в Главно мюфтийство Бейхан Мехмед.

На провелото се годишно заседание беше представен и новият 7-членен състав на Управителния съвет на БАЗВИО, който се състои от:  

Председател: Бейхан Мехмед

Заместник - председател: д-р Сефер Хасанов

Секретар - касиер: Селиме Хасанова

Членове на Управителния съвет:

д-р Кадир Мухаммед

Мухаммед Рамадан

Гюлер Яхя

Фатима Цинева

          Българската асоциация на завършилите висше ислямско образование (БАЗВИО) функционира вече пета година – учредена е през 2014 година. Традиционно управителният съвет заседава веднъж годишно, освен ако не се налагат извънредни заседания. В асоциацията членуват хора, които са завършили висше ислямско образование, а целта на тази неправителствена по рода си организация е да подпомага дейността на Мюсюлманско изповедание в България.

Автор: Л. Чаушева        

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.