Организационният екип на Хадж 2018 се събра на заседание

 

Организационният екип на тазгодишната кампания за поклонението Хадж се събра на заседание. То се проведе на 29 юли 2018 година (неделя) в Момчилград - дни преди поклонниците от България да отпътуват към Светите места.

На заседанието присъстваше главният мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи, който отправи приветствено слово към участниците в заседанието. Участие взе и заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов. В ролята си на ръководител на организационния екип на Хадж 2018 тази година Хасанов акцентира върху това, че в естеството си хаджът е от трудните ибадети и в тази връзка водачите на групите хаджии следва да са подготвени да срещат трудности в начинанието си.

В рамките на заседанието членовете на екипа обсъдиха някои последни детайли около организацията по отпътуването на кандидат-хаджиите от България и извършването на Хадж 2018 в Саудитска Арабия.

Групата от 260 хаджии, които ще изпълнят поклонението Хадж с Главно мюфтийство тази година, ще бъдат придружавани от общо 12 човека организационен екип. Десетима от тях са водачи, а двама - медицински лица.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.