Деца от няколко коран-курса се събраха на обща среща в село Попица

 

Въпреки че мюсюлманите в Северозападна България са малко на брой, те спазват ислямските повели и традиции и ги предават на младото поколение.  Един от многото примери за казаното е срещата, която се състоя, между на децата от коран-курсовете в този район - Галиче, Попица, Търнава и Монтана.

Срещата се състоя в джамията в село Попица и се проведе под ръководството на районния мюфтия на Монтана Неджати Али. Почетен гост на събитието беше главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, който благодари на организаторите за положеното старание и поздрави ръководителите на коран-курсовете за постигнатите резултати.

„В коран-курсовете се възпитават младежи и девойки, които уважават родителите си и спазват законите в страната. Курсистите се обучават в духа на родолюбието и далеч от наркоманията и алкохолизма.” – каза в обръщението си д-р Мустафа Хаджи. На свой ред,  районният мюфтия Неджати Али благодари на главния мюфтия, като заяви, че  мюсюлманите в този район са запазили традициите си, въпреки че дълги години са били лишени от възможността да изповядват религията си. 

Мюсюлманите от селото и околностите бяха приготвили традиционна сладка баница, с която почерпиха гостите и курсистите.    

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.