Откриха IV-ия Младежки мюсюлмански форум в Татарстан

 

За поредна година в Татарстан беше открит Младежки мюсюлмански форум. Той се организира от Духовното управление на мюсюлманите в Република Татарстан и тази година беше открит  с тържествена церемонияофициално от главния мюфтия Камил хазрат Самигулин, съобщава Пресслужбата на татарстанското духовно управление.

В рамките на форума младежите ще слушат лекции в различни религиозни направления – Основи на исляма, Хадисология, Акида и Фъкх. В програмата са предвидени още и различни развлекателни за участниците дейности – викторини, спортни занимания, различни обучения и екскурзии.

По информация от пресцентъра на Духовното управление на мюсюлманите в Република Татарстан младежите са настанени на територията на палатковата зона в град Болгар, ще се хранят в сградата на небезизвестния „Музей на хляба“, а за отслужването на петкратната молитва ще се събират в Бялата джамия на Болгар.

Тази година във форума участие ще вземат мюсюлмански младежи от различни части на републиката, като мотото, под което ще се проведе четвъртото издание на младежкия форум, е „В житейския път на всеки човек се случват събития, които променят живота му.“

 

Снимки: Dumrt.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.