НСРОБ: Категорично отхвърляме екстремизма и радикализма във всички негови форми


Членовете на Националния съвет на религиозните общности в България изказват своите най-дълбоки съболезнования на близките и роднините на загиналите журналисти и полицаи в Париж. Ние категорично отхвърляме екстремизма и радикализма във всички негови форми и заклеймяваме терористичния акт извършен в Париж срещу журналисти на списанието „Шарли Ебдо“.
 Като колективен член на световната организация „Религии за мир“, ние се противопоставяме на всяко насилие и акт на агресия, които се използват, като оправдание на терористични действия в името на религията. Атаката срещу списание„Шарли Ебдо“ е атака срещу свободата на словото, срещу правата на човека и срещу всяка религия.
Независимо от различните ни религиозните традиции ние сме призвани да стоим обединени в усилията си да запазим достойнството и уважението към другия в хармония с духовните и моралните ни учения – да живеем заедно в своята различност.
Само заедно, можем да изградим общество, което в името на хуманизма и съхранението на световното семейство, зачита достойнството на всеки един човек.


08.01.2015                        Председател на НСРОБ,
София                                                      Д-р Рупен Крикорян


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.