Ифтар събра хиляди мюсюлмани в Сърница

 

         Традиционна вечеря ифтар за близо 2000 мюсюлмани от Сърница и гости на града беше дадена от Община Сърница съвместно с местното мюсюлманско настоятелство. Ифтарът се състоя на площада в родопското градче в 27-та вечер от месец Рамазан.

         Официален гост беше главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи. Събитието беше уважено също от районния мюфтия на Пазарджик Абдуллах Салих, също от имами, народни представители и хиляди гости от Сърница и околните населени места.

         Програмата беше открита с прочит на откъс от Свещения Коран от  имама на град Ракитово Шабан Керкелов. След което главният мюфтия поднесе своите приветствия към всички присъстващи.

         „Месец Рамазан е отражението на живота на човека на този свят. А Байрам е образ на къяметския ден – генералната репетиция за този ден…“– каза д-р Мустафа Хаджи в обръщението си към 2-хилядната насъбрала се мюсюлманска общност.

         Обръщението към мюсюлманите от града и всички гости беше направено и от кмета на Община Сърница Неби Бозов.

         След края на програмата всички присъстващи бяха поканени да седнат и да споделят рамазанската трапеза, приготвена с финансовата помощ на Община Сърница.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.