Представители на различни етноси и религии се събраха на обща рамазанска трапеза в Пловдив

 

         На 6 юни тази година (сряда) в града под тепетата се проведе празнична вечеря ифтар на открито. Тя беше организирана от пловдивското районно мюфтийство и се проведе с финансовата подкрепа на местното турско генерално консулство.

         Ифтарът се състоя на площада пред „Джумая джамия“ и беше уважен от редица официални гости. Сред тях бяха заместник-главният мюфтия Мурат Пингов, директорът на Школата за имами в село Устина Селим Мехмед, районни мюфтии от страната, представители на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив, както и представители на местната власт в града под тепетата. Ифтарът събра на една маса мюсюлмани и официални представители на еврейската и християнската общности в града.

         Стотиците насъбрали се гости бяха приветствани от домакина – районният мюфтия на Пловдив Танер Вели, който акцентира върху това, че събитието за пореден път представя Пловдив като „град на толерантността“. След обръщенията и от страна на официалните гости на мероприятието всички присъстващи – хора от различни етноси, религии и култури, рамо до рамо, споделиха празничната вечеря в рамазанската нощ.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.