„Ислям в Европа: Предизвикателствата на плурализма“ – европейско лятно училище в Босна и Херцеговина

 

         За поредна година в Сараево, Босна и Херцеговина ще се проведе европейско лятно училище за мюсюлмани, като темата за 2018 година е „„Ислям в Европа: Предизвикателствата на плурализма“. Ще се проведе през лятото и ще продължи две седмици – в периода 4-18 август 2018 година.

         Програмата ще е на английски език и е насочена към висшисти, които продължават специализация в сферата на ислямските, социалните или хуманитарните науки (т.е. магистри или докторанти в посочените области) и имат интерес да придобият допълнително знания в тези сфери.

         За участниците е предвидено и посещение на градовете Мостар и Сребреница. Разходите по настаняване и изхранване се поемат от организаторите, а от участниците се очаква да покрият пътните си разходи и здравна застраховка.

         Желаещите да кандидатстват за участие в тазгодишното лятно училище в Босна и Херцеговина е необходимо да попълнят онлайн формуляр най-късно до 1 май 2018 година. Повече информация за изискванията и други детайли около организацията на лятното училище може да намерите ТУК.

         Европейското лятно училище „Ислям в Европа: Предизвикателствата на плурализма“ се организира от Международен институт на ислямската мисъл - Лондон, Факултет по ислямски науки - Сараево, Институт по епистемологични науки – Брюксел и Център за съвременни науки – Сараево съвместно с американския „Институт на Феърфакс“.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.