Семинари за ученици започнаха в селата Делчево и Билка

 

         На 2 април 2018 година (понеделник) официално беше открито началото на два семинара за ученици, организирани от Главно мюфтийство. Както всяка година, ученическите религиозни семинари се провеждат едновременно в учебните бази на различни места в страната за периода на ученическата пролетна ваканция.

         В семинарите в селата Билка и Делчево участие взимат по 30 ученици, като този в Билка (бургаско) е само за момчета, докато в Делчево (разградско) участниците са 15 момчета и 15 момичета с отделни преподаватели за всяка от групите.

         Програмата във всеки от провеждащите се в момента лагер-семинари включва образователни занятия по Сиир, Фъкх, Акаид и Ахляк, които в Делчево са водени от Хюлия Салиева и Осман Осман, съответно за момичета и момчета. А преподавателите в лагера в село Билка са служителите на Районно мюфтийство – Айтос Хюсеин Салим и Сунай Рамадан.

         Както обикновено, освен религиозните занятия в програмата за децата са предвидени и спортно-развлекателни занимания.

         В първите дни от семинарите участниците в тях бяха посетени от Ресим Шаматарев – експерт от Отдел „Иршад“ към Главно мюфтийство. Той поднесе приветствия към малките мюсюлмани от името на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи и им пожела ползотворно и приятно изкарване на дните от пролетния семинар. От името на Мюсюлманско изповедание участниците в семинарите получиха подаръци - книги.

 

Автор: Л. Чаушева

          

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.