Редовно работно заседание с имамите от благоевградско се проведе в село Корница

 

         Редовно работно заседание с имамите беше организирано от Районно мюфтийство – Благоевград. То се проведе на 29 март тази година (четвъртък) в гоцеделчевското село Корница.

         В рамките на заседанието бяха разгледани и обсъдени текущи въпроси, касаещи дейността на имамите в региона. Официалният гост на работната среща – главният секретар на Главно мюфтийство Джелал Фаик, представи пред имамите лекция на тема „Протокол и правила за учтивост“, посветена на етиката на религиозния водач.

         От своя страна, районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед разгледа темата за екипността в работата на всички служители на Мюсюлманско изповедание.

         „По време на заседанието имамите бяха изключително активни. Повдигнат беше въпросът за публичното изявление на прокурор Недялка Попова отпреди дни. Имамите настояха Висшият мюсюлмански съвет да излезе с официална позиция по въпроса. Те направиха и някои конкретни предложения по този въпрос, които аз като районен мюфтия на Благоевград ще внеса във Висшия мюсюлмански съвет.“ – заяви за Grandmufti.bg благоевградският районен мюфтия Айдън Мохамед.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.