Международният ден на майчиния език беше тържествено отбелязан в ДУ „Нювваб“

 

21 февруари е обявен от Организацията на ООН за образование, наука и култура за Международен ден на майчиния език. По този повод в Духовно училище „Нювваб“ в град Шумен беше организирано празнично честване.

Тържественото отбелязване на Международния ден на майчиния език 2018 в шуменското духовно училище включваше рецитали на стихотворения, изпълнения на песни. Освен това официално беше представена книгата “Gönül Sayfam” ( в превод - „Страница на душата ми“), написана от Реджеб Селахадин - ученик от XII клас в „НЮВВАБ“ -град Шумен.

 

Сред официалните гости на тържеството бяха заместник-главният  мюфтия Ахмет Хасан, районни мюфтии и преподаватели в специалност „Турска филология“ в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“.

В обръщението си към гостите директорът на училището Шериф Хюсню  акцентира върху значението и важността на Международния ден на майчиния език. Той подчерта, че ценностите, които сформират една нация, са религията и езикът и подчерта важността на езика за религията.

„Загубилият езика си може да загуби религията си, националността си и личността си.“ – каза още директорът на ДУ „Нювваб“ Хюсню в своето приветствие към гостите.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.