Заседание с имами и председатели на мюсюлмански настоятелства  от пазарджишко се проведе във Велинград

 

Първотозаседание за 2018 година на имамите и председателите на мюсюлмански настоятелства от пазарджишко се проведе на 25 февруари (неделя) в централната джамия на град Велинград. Домакин на работната среща беше районният мюфтия на Пазарджик Абдуллах Салих заедно с екипа на районното мюфтийство, а официален гост беше главният мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи.

Сред обсъдените въпроси между всички участници в заседанието бяха тези за изучаването на Религия „ислям“ в държавните училища, както и организирането и провеждането на коран-курсове в населените места в обхвата на Районно мюфтийство – Пазарджик. Присъстващите на работното заседание анализираха резултатите от проведената в края на 2017 година социална кампания „Седмица на сираците“.

„Резултатите сочат, че събраните от Районно мюфтийство – Пазарджик средства през последната година както за Фонд „Сираци“, така и за Фонд „Образование“, са много повече от събраните през миналогодишни кампании.“ – каза в обръщението си към имами и председатели на мюсюлмански настоятелства районният мюфтия Салих Абдуллах.

„Освен това през 2015 година сме започнали подпомагането на 18 сираци, а в началото на 2018 година броят на подпомаганите деца без родители от региона е 45. Сред положителните резултатите в работата ни е и този, че абонатите за изданието на Мюсюлманско изповедание списание „Мюсюлмани“ за 2018 година към момента са 245.“ – добави още Абдуллах. Той акцентира върху това, че всички тези на вид дребни обстоятелства са всъщност символи на големи успехи в работата на пазарджишкото мюфтийство, още повече предвид факта, че то е едно от малките мюфтийства в страната.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.