Районно мюфтийство - Кърджали проведе първото за годината заседание с имами от областта

 

В централната джамия на град Кърджали се проведе първата за 2018 година среща с имамите от областта.

Работната среща със свещенослужителите започна от 10:00 часа на 06.02. (вторник), като тя бе открита с четене на стихове от Корана от имама на село Добромирци Сюлейман Хаджъвели. След това заседанието продължи с приветствие от страна на районния мюфтия  Бейхан Мехмед, който запозна присъстващите с дневния ред.

 Основните точки, които бяха залегнали и върху които се проведоха дискусии, бяха свързани с организиране на Умре от отдел „Хадж“ на Главно мюфтийство, дейности на новосъздадената комисия „Младо семейство“, както и анализ на резултатите от кампанията „Седмица на сираците”. На заседанието беше обсъдена и темата за абонамента за списание „Мюсюлмани“, също и популяризирането на дейностите в сферата на Иршад.

Имамите говориха за квалификацията и възможностите за обучение на имами в страната, като неизбежно беше да се повдигне и темата за финансовото състояние на Мюсюлманско изповедание и търсенето на  възможности за увеличаване приходите на институцията.

 

В края на срещата беше отправена дуа за здраве, мир и благоденствие, след което на всички имами бяха раздадени теквими, календари и книжки.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.