„Посети джамията ми“ 2018 – за четвърта поредна година във Великобритания

 

 

 „Отворени врати, отворени джамии, отворени общности“ – под това мото ще се проведе тазгодишната кампания „Посети джамията ми“ в Обединеното Кралство. Това ще се случи на 18 февруари (неделя), като в инициативата ще се включат близо 200 мюсюлмански храма.

 Идеята ще се осъществи за четвърта поредна година. Както и досега целта на инициаторите е да бъдат насърчени джамийските настоятелства на територията на Обединеното кралство да отворят вратите на джамиите за хора от различни вероизповедания, за атеисти. С всяка изминала година интересът към кампанията „Посети джамията ми“, която се популяризира в социалната мрежа с хаштаг #VisitMyMosque, явно расте.

 

През февруари, 2015 година, когато за пръв път се провежда еднодневната кампания, в нея се включват общо 20 джамии. През 2016-а година много повече мюсюлмански храмове се взимат участие – 80. През изминалата 2017 година броят им нарасна до 150, а в тазгодишната инициатива след дни се очаква да се включат близо 200 джамии.

 

 

  Джамиите в Обединеното Кралство ще посрещнат всички заинтересовани, като в топла, приятелска атмосфера ще им представят същността на исляма, както и ще отговорят на всичките им въпроси, свързани с религията. Своеобразната платформа за междурелигиозен диалог „Посети джамията ми“ дава възможност на домакините да представят на посетителите си от различни вероизповедания своите  местни джамийски проекти и инициативи, като често част от тях са насочени именно към немюсюлмани. 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.