Направиха първа копка за новата джамия във великотърновското село Драганово

 

Районният мюфтия на Велико Търново Сюлейман Масурев присъства на откриването на строителната площадка за изграждането на новата джамия в село Драганово, Община Горна Оряховица, като беше придружаван от трима свои колеги имами – Ефраим Мутталиб, Сюлейман Муртаза и Ерол Ходжа. Това се случи в неделния ден на 28 януари 2018 година.

Започването на строежа в селото се превърна в своеобразен празник за жителите мюсюлмани. Десетки от тях присъстваха на церемонията по първата копка. Като част от нея официалният гост на събитието Сюлейман Масурев изнесе лекция във връзка със значението на изграждането на джамии в исляма.

Програмата по откриването на строежа на новата джамия в Драганово завърши със заколване на курбан от името на Джамийско настоятелство – Драганово.

Село Драганово е с население от около 3000 човека. Мнозинството от тях изповядват православието, по-малка част са последователи на исляма. В миналото в селото е имало джамия, но е била много стара и е съборена, разказаха още от великотърновското мюфтийство.

„Важно е да отбележим, че в това начинание – изграждането на нова джамия, мюсюлманите от Драганово разчитат само на собствените си усилия, на лични средства и дарения.“, акцентира районният мюфтия на Велико Търново Сюлейман Масурев.

Масурев също така призова всички желаещи да подпомогнат чрез дарения изграждането на мюсюлманския молитвен дом във великотърновското село Драганово да се обърнат за повече информация към Районно мюфтийство – Велико Търново.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.