„Всеки може да стане хафъз” – най-новият канал към мобилното  приложение Telegram

 

      Духовното управление на мюсюлманите в Република  Татарстан създаде канал към  популярното в Русия мобилно чат приложение Telеgram. То се нарича „Всеки може да стане хафъз”, а негов пряк създател е мюфтията на Татарстан. За това  съобщи пресслужбата на верската  институция.

„Хафъз на Корана може да стане всеки! Но за това са необходими искрено намерение и силно желание.” – отбелязва мюфтията на Татарстан Камил Хазрат Самигуллин. Той е решил да основе този канал в услуга и помощ на желаещите да научат наизуст Корана.

Идеята на канала е всички кандидат-хафъзи да се запишат на адрес  @hafizlar, което ги абонира и всеки ден те получават уроци, свързани с наизустяването текстовете на Свещената книга. На канала също така ще бъдат публикувани и тефсири (тълкувания).

Новият канал не само ще учи тези, които искат да станат хафъзи, но ще призовава и колебаещите се да започнат да заучават свещената за мюсюлманите книга.

„Да, отначало желаещите да научат Корана наизуст може да се сблъскат с различни трудности. Тези трудности ще проверят Вашето намерение да застанете на пътя на наизустяването на Корана, в това ще има доволство от Аллах, а в процеса на заучаването трудностите ще изчезнат.” – е отбелязано в началото на канала.

„Не е важно на колко си години. На теб ти е повелено да получаваш знания от люлката до гроба. Не мисли за своята възраст, просто започни. Не забравяй, че Пратеникът на Аллах (с.а.с.) е бил на 40 години, когато е бил низпослан първият айет. Също така много от сподвижниците на Пророка (с.а.с.) са били на повече от 40 години. Но въпреки това те са наизустили Корана”. – пише още в  най-новия канал на мобилното приложение Telegram.

 

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.