Повече от 30 момчета от смолянско и благоевградско бяха на 4-дневен семинар в Рудозем

 

Повече от 30 ученици от IVдо VII клас от населените места в обхвата на смолянското и благоевградското мюфтийства взеха участие в религиозен семинар за момчета в Рудозем. Той се проведе в периода 24-28 декември 2017 година в учебната зала към централната джамия на миньорския град. Това беше един от всички общо пет семинара за ученици, които Главно мюфтийство организира и проведе през декември в учебните бази на Мюсюлманско изповедание към джамии и училища в страната.

Ръководител на семинара за ученици в Рудозем беше Хайри Шерифов от Районно мюфтийство – Смолян. Лекции на децата по Фъкх, Акида, Сиир и Коран-и Керим изнасяха местни преподаватели – Байрам Ушев, Вахди Делихусев, Нихат Адемов, както и Суатин Чолак. Освен часове по религия на семинара момчетата имаха възможност и да затвърдят и доразвият знанията и уменията си по Информационни технологии.

Предвид факта, че ръководителят на семинара Хайри Шерифов е и президент на местния футболен клуб „Палас“, а и родопското градче разполага с отлични спортни съоръжения, участниците в семинара имаха множество и разнообразни спортно-развлекателни занимания.

Освен това им беше организирана екскурзия до съседните населени места село Чепинци и град Мадан, като учениците имаха възможност да ги разгледат и да посетят централните им джамии.

Със сериозен запас от нови знания за исляма, с хубави спомени и положителни емоции децата от смолянско и благоевградско се разделиха на 28 декември 2017 година, когато малките мюсюлмани поеха към родните си места.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.