Малки мюсюлманки оползотвориха зимната си ваканция с участие в семинар в Момчилград

 

През изминалия месец декември Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България организира редица религиозни семинари за ученици в начален и основен етап на обучение. Те се състояха по време на отминалата вече ученическа зимна ваканция. Семинари бяха проведени в Устина, Делчево, Билка, Рудозем и в Момчилград. Всички те преминаха в еднакъв формат и по програма, издадена от Мюсюлманско изповедание.

Семинарът за момичета беше проведен между 24 и 28 декември 2017 година в учебната база на Духовно училище – Момчилград.  Общо 17 бяха участничките в него. Всички те бяха ученички от IVдо VIIклас от населените места в обхвата на районните мюфтийства на Пазарджик, Смолян и Благоевград.

Както във всички останали семинари, проведени през декември, и в този в Момчилград момичетата имаха часове по Фъкх, Акида, Сиир и Коран, както и занятия по Компютърни технологии. Лектори на семинара за момичета бяха преподавателките Емине Джихан, Айше Хасан и Емине Газиева.

По време на 4-дневното мероприятие бяха направени посещения от районния мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед, както и от експерта към Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство Ресим Шаматарев. Кърджалийският мюфтия поздрави девойките от свое име и от името на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Гостите зарадваха малките мюсюлманки, като им връчиха подаръци от името на Районно мюфтийство – Кърджали и от името на Главно мюфтийство. 

 

Автор: Л. Чаушева

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.