Мюсюлманки от различни краища на Южна България се събраха на семинар в Рудозем

 

 

 

Повече от 30 жени от смолянско, пазарджишко и гоцеделчевско се събраха на религиозен семинар към учебната база на централната джамия в миньорския град Рудозем. Тридневният семинар ще се проведе в периода 1-3 януари 2018 година. Той е организиран от Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България и се реализира с активното участие на Районно мюфтийство – Смолян.

 

В програмата на семинара участие като лектори ще вземат Мюмине Шерифова, която е ваиз към смолянското районно мюфтийство, както и Айше Меминевска и Медиха Караибрахимова – възпитанички на Висшия ислямски институт в София. Организаторите са поканили и няколко гост-лектори, един от които е районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов. Той ще гостува на втория ден от семинара с темата „Жената в исляма“.

 

„Като цяло семинарът е посветен на теми, свързани със статута на жената в ислямската религия. Ще засегнем въпроси от Фъкх, Акида, Хадис и Коран.“ – разказа за Grandmufti.bg Мюмине Шерифова. – „За краткото време, в което сме заедно, ще се опитаме да съчетаем полезното с приятното. Освен лекциите сме предвидили още провеждането на различни дискусии и развлекателни програми. А във вторник вечерта ще посетим заедно централната джамия в село Чепинци.“ – добавя още Шерифова.

 

Семинарът за жени в град Рудозем ще бъде закрит в сряда, 3 януари на обяд, след което мюсюлманките ще отпътуват от миньорското градче към родните си места.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.