Семинар за ученици проведе Главно мюфтийство в село Делчево

 

Отдел „Иршад” към Главно мюфтийство оползотвори зимната ваканция на част от мюсюлманските деца в страната с неколкодневните религиозни семинари, които проведе в края на месец декември.

Единият от образователните ислямски семинари се състоя между 24 и 28 декември в учебната база на джамията в село Делчево. Той беше насочен към момчета, ученици от четвърти до осми клас.

В него се включиха общо 17 момчета от област Разград. Децата, които решиха да посветят ваканцията си за опознаване на ислямската религия, получиха знания по Акида, Фъкъх, Сира, Етика и Коран.  За преподаватели в семинара бяха поканени имамите на град Разград Шакир Ахмедчиков и  имамът на село Делчево Сезай Исмаил. Свободното от лекции време момчетата оползотворяваха в игра на футбол и други спортни занимания в спортните съоръжения  към базата. Курсът беше посетен от експерта от Отдел „Иршад“ Ресим Шаматарев и от районния мюфтия на Разград Мехмед Аля.

 На раздяла децата споделиха, че са успели да изградят приятелски връзки помежду си и изразиха готовността си в бъдеще отново да прекарат ваканциите си в обогатяване знанията си за исляма и практикуването му. От името на Главно мюфтийство всички те получиха подаръци. 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.