15 ученици от айтоско се включиха в семинара на Главно мюфтийство в село Билка

 

15 момчета се включиха в религиозния семинар, който Главно мюфтийство провежда в периода 24-28 декември 2017 година в учебната база на Изповеданието в село Билка, Община Руен. Участниците са от населените места в обхвата на Районно мюфтийство – Айтос и са ученици от IV до VIIклас.

Лектори в рамките на семинара са Хюсеин Салим – отговорник за Отдел „Иршад“ в айтоското мюфтийство, който също е и координатор на семинара, Сунай Рамадан – ваиз към Районно мюфтийство – Айтос и преподавателят Ибрахим Али от село Рожден. Програмата е насочена към запознаване на децата с основни аспекти от ислямската религия - познания в различни сфери на теорията. Освен това учениците имат и часове по Компютърни технологии, в които доразвиват компютърната си компетентност.

„За децата организираме и провеждаме и спортно-развлекателни занимания по време на семинара.“ – сподели за Grandmufti.bg координаторът Хюсеин Салим. Той разказа още, че до момента са им гостували заместник-главният мюфтия на България Ахмед Хасанов, придружаван от районния мюфтия на Айтос Селятин Мухарим. „Заместник-главният мюфтия Хасанов приветства всички участници в семинара и ги поздрави за решението им да оползотворят част от зимната си ученическа ваканция по пътя на ислямското знание.“ – каза още Хюсеин Салим. По-рано имало и посещение от страна на експерта към Отдел „Иршад“ в Главно мюфтийство – Ресим Шаматарев.

От страна на гостите децата получили подаръци - книги.

„Семинарът ще завърши на 28 декември (четвъртък). Но децата вече споделят, че са много удовлетворени и щастливи от факта, че са част от него.“ – споделя координаторът на семинара в село Билка Хюсеин Салим.

Семинарът в руенското село Билка е един от общо петте семинара, които са организирани от Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България и протичат едновременно в Рудозем, Момчилград и в селата Устина, Билка и Делчево. Всички те са за ученици в начален и основен курс на обучение и ще продължат до 28 декември 2017 година.

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.