Областният мюфтия на Одрин Емруллах Юзюм посети Районно мюфтийство – Пловдив

 

На 1 декември 2017 година вечерта областният мюфтия на Одрин Емруллах  Юзюм, придружаван от духовни служители от Турция, посети Районно мюфтийство - Пловдив. Срещата се проведе в седалището на мюфтийството след акшам намаз.

Гостите бяха посрещнати от пловдивския районен мюфтия Танер Вели, който ги приветства с добре дошли и сподели задоволството си от посещението - приятната изненада за домакините, осъществена от страна на турските им колеги.

Районният мюфтия благодари на турския си колега Юзюм за одобрените негови служители от Турция, които участваха в програма по случай  Мевлид кандили, която се проведе на 29 ноември 2017 година в Пловдив.

Сред обсъдените на срещата въпроси беше и темата за вековната джамия „Мурат Хюдавендигяр“ в града под тепетата (известна още като „Джумая“ джамия), която е ценна забележителност в Пловдив.

След края на срещата домакините от Районно мюфтийство – Пловдив заведоха гостите на посещение именно в джамията "Мурат Хюдавендигяр" в центъра на Пловдив.

 На раздяла двамата мюфтии Емруллах  Юзюм и Танер Вели си пожелаха ползотворна работа в бъдеще и възможности за по-чести срещи и гостувания.

Припомняме, че в рамките на посещението си в България одринският мюфтия Юзум и колегите му от Турция присъстваха и на празничното откриване на реконструираната джамия в село Боримечково, което се проведе също на 1 декември тази година.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.