Среща със сираците в районно мюфтийство - Айтос

 

 

 На 2 декември  Районно мюфтийство - Айтос организира среща с децата сираци от айтоска област, които са подпомагани от фонд „Сираци“. Програмата е част от националната кампания „Седмица на сираците“ на отдел „Социален“ на Главно мюфтийство.   

На срещата в село Шиварово присъстваха децата с техните близки. Домакинът на събитието районният мюфтия на Айтос Селяхаттин Мухаррем приветства всички с добре дошли, а гостите Бирали Бирали - заместник главен мюфтия  и Бахри Изет - ръководител  на отдел „Социален разговаряха с децата, споделиха проблемите им и им раздадоха подаръци осигурени от различни благотворители, отзовали се на кампанията.

Бахри Изет споделя:  „С някои от децата успяхме да изградим  приятелски отношения. С тях се виждаме периодично, в различни мероприятия организирани от нас. Мисля, че ни чувстват близки.“

Организаторите са на мнение, че всички районни мюфтийства трябва да организират такива срещи с децата сираци. Защото  чрез тези кампании обществото подава ръка на децата сираци, подкрепя ги материално. Но също така кампаниите и срещите напомнят на хората, че децата освен материална, имат нужда и от морална подкрепа.

 

 

Юзлем Тефикова 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.