Реконструираната джамия в село Боримечково беше официално открита с тържествена програма

 

На 01.12.2017 година Районно мюфтийство – Пазарджик  организира програма по случай откриването на реконструираната  джамия в село Боримечково, Община Лесичово.

Гости на мероприятието бяха главният мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи, Ведат Сабри Ахмед – председател на Висшия мюсюлмански съвет, Селим Мехмед, бивш главен мюфтия на Република България, Емруллах  Юзюм – областен мюфтия на Одрин, д-р Улви Ата – съветник по социалните въпроси към Посолството на Република Турция, генералният консул на Турция в град Пловдив  Хюсеин Ергани,  Метин Акбаш – съветник по социалните въпроси в консулството на Република Турция в град Пловдив. На тържественото откриване присъстваха също районните мюфтии на Пазарджик и  Хасково, както и много гости от цялата страна и от чужбина.

Тържеството започна с четене на Коран-и Керим и продължи с изпълнение на иляхита от групата към мюфтийството в Едирне и от  групата към школата за имами на Главно мюфтийство в село Устина.

След приветствията и изказванията на гостите програмата беше закрита с дуа.

 

Петъчната празнична молитва беше водена от главния мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи. А след джума намаз за всички гости беше приготвен празничен обяд.  

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.