Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи се срещна в София с турския министър на земеделието Ахмет Ешреф Факъбаба

 

На 27 ноември 2017 година министърът на храните, земеделието и животновъдството на Република Турция Ахмет Ешреф Факъбабапосети Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България и проведе среща с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

Факъбаба беше тук по повод участието си в българо-турски агробизнес форум. За събитието в страната ни пристигнаха повече от 150 турски бизнесмени, които обмениха опит и добри практики в сферата на земеделието със своите български партньори. Също така стана ясно, че България и Турция са на път да възстановят търговията с животни между двете страни, очаква се това да се случи още от началото на 2018 година.

 Всички те се събраха на двустранната среща в столичния хотел „Рамада“, където бяха посрещнати и приветствани от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и турския му колега Ахмет Ешреф Факъбаба.

След форума и пресконференцията на 27 ноември, която двамата дадоха за медиите, министър Факъбаба  се срещна и с главния мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи. Чуждестранният гост и придружаващата го делегация бяха приети на визитата си в седалището на Главно мюфтийство на ул. „Братя Миладинови“ в столицата.

В рамките на срещата бяха обсъдени редица важни въпроси, като гостите бяха запознати и с дейността на Мюсюлманско изповедание в България.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.