Заместник-министърът на земеделието на Република Турция Мехмет Данъш посети Районно мюфтийство - Шумен

 

Заместник-министърът на храните, земеделието и животновъдството на Република Турция Мехмет Данъш посети град Шумен на 28 ноември 2017 година.

Освен с областния управител на град Шумен Гюнай Хюсмен, Мехмет Данъш се срещна и с шуменския районен мюфтия Месут Мехмедов. По време на посещението си в Районно мюфтийство – Шумен чуждестранният гост беше придружаван от генералния консул на Република Турция в град Бургас - Ниязи Еврен Акйол. Домакинът Мехмедов запозна гостите с дейността на мюфтийството и разговаряха по различни въпроси, касаещи работата на двете страни.

След края на срещата домакините от Районно мюфтийство – Шумен заведоха високопоставените си гости на посещение на джамията „Шериф Халил Паша“ в Шумен.

 Заместник-министърът на храните, земеделието и животновъдството на Република Турция Мехмет Данъш бе в България по повод българо-турски агробизнес форум, състоял се ден по-рано, на 27 ноември, в хотел „Рамада“ в София.

За това събитието в страната ни бяха пристигнали повече от 150 турски бизнесмени, които обмениха опит и добри практики в сферата на земеделието със своите български партньори. Визитата на Данъш в Лудогорието беше част от програма, последваща състоялия се форум в столицата.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.