Районно мюфтийство – Пловдив посрещна стотици гости на тържествената програма по случай Мевлид кандили 2017

 

По случай тазгодишното отбелязване на Святото рождение на Пратеника (с.а.с.), известно още като Мевлид кандили, на 29 ноември 2017 година в Пловдив се проведе тържествена програма. Тя беше организирана от Районно мюфтийство – Пловдив със съдействието на Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България. Тържеството се състоя в централната джамия на град Пловдив – „Джумая“ джамия, а на нея присъстваха близо 500 човека.

Сред официалните гости на празничната програма бяха главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи, районните мюфтии на Хасково и Кърджали, съответно Басри Еминефенди и Бейхан Мехмед, генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, аташето по религиозните въпроси към Консулството на Република Турция в Пловдив Метин Акбаш, както и аташето по религиозните въпроси към Посолството на Република Турция в България Улвие Ата.

 

На програмата присъстваха и имами от Випуск 2017 на школата за имами в пловдивското село Устина.

Тържествената програма включваше четене на Свещения Коран от гост-четци на Свещената книга от Турция, четене на мевлид и други. Към стотиците гости бяха отправени приветствия от домакина Танер Вели – районен мюфтия на град Пловдив, както и от главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи, и от други официални гости.

Празникът по случай Мевлид кандили 2017 в Пловдив стана интерес и за журналисти от медии. Програмата ще бъде излъчена на запис по Rumeli TV на 30 ноември 2017 година от 20:00 часа.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.