Районно мюфтийство – Хасково проведе редовно заседание с имамите

 

На 21.11.2017 г. в хасковската Чарши джамия Районно мюфтийство – Хасково проведе редовно заседание с имамите. Традиционно заседанието започна с четене на Свещения Коран от имама на Хасково Мюмюн Рамадан. Районният мюфтия Басри Еминефенди представи точките от дневния ред, на които имамите трябва да наблегнат в краткосрочен план. Първата точка, която се обсъди е предстоящата национална кампания за подпомагане на сираците „Седмица на сираците“, която ще се проведе от 27 ноември до 03 декември. За популяризиране на кампанията във всяка джамия ще бъдат изнесени хутбета и лекции по темата, като на 01 декември, след петъчния намаз, ще бъдат поставени специални урни за събиране на средства в помощ на сираците, а целта е да се съберат повече средства и съответно да се подпомагат повече сираци.  

Втората точка, която районния мюфтия представи е за целогодишните Коран курсове, които към настоящия момент в хасковско са четири. Мюфтията подчерта, че има възможност някои от летните Коран курсове да прераснат в целогодишни, като имамите трябва да положат още усилия за това.

Третата точка от дневния ред беше абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ за 2018 г. Имамите изразиха готовност да изнесат кампанията извън джамиите, с цел популяризиране на списанието и увеличаване на абонатите.

Четвъртата точка беше посветена на подготовката на мероприятието по дипломиране на курсистите, които са завършили курсовете за имами в гр. Шумен и с. Устина. Събитието ще бъде през месец декември, а Районно мюфтийство – Хасково ще бъде домакин на национално ниво, когато на завършилите тези курсове от цяла България ще им бъдат раздадени дипломи.

 

 

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.