Културно-образователен тур в София

 

На 24.09.2017 година (неделя) под егидата на столичното районно мюфтийство се проведе културно-образователен тур в София за сирачетата, подпомагани финансово и морално ежемесечно от Районно мюфтийство-София чрез Фонд „Сираци“ на Главно мюфтийство.

От всички общо двадесет и четирите сирачета на територията на столичното районно мюфтийство, които получават ежемесечна помощ, в културно-образователния тур се включиха повече от половината. Със своите деца към тура се присъединиха и родители - доброволци, за да стане още по-хубав и приятен този ден за сирачетата.

Малчуганите заедно с възрастните посетиха Зоологическата градина, Антична Сердика и джамията „Кадъ Сейфуллах Ефенди“ в столицата. Екскурзоводът към Софийската джамия Емине Сечкина даде обстойна информация за посетените обекти, но най-вече за джамията, където беше раздаден обяд на всички присъстващи.

 

Нека Аллах Теаля възнагради всички спомогнали за осъществяването на това мероприятие, да даде благодат и щастие на всички дечица и търпение в изпитанията.

 

„И те намери беден, и те замогна. Тъй че не огорчавай сирака!”

                                                                  (Коран-и Керим, 93:8-9)

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.