Районно мюфтийство – Благоевград с акция в помощ на пострадалите от пожара в Кресненското дефиле

 

Районно мюфтийство – Благоевград реализира благотворителна акция в помощ на хората, които пострадаха от мащабния пожар в Кресненското дефиле в края на изминалия месец август, 2017 година.

В рамките на акцията на пострадалите от селата Ощава и Стара Кресна бяха раздадени пакети с курбанско месо и трайни хранителни продукти. На 35 семейства бяха раздадени курбанските пакети, всеки с 5-6 кг месо, а общо 80 семейства получиха помощ от трайни хранителни продукти. За осъществяването на благотворителната акция Районно мюфтийство – Благоевград срещна подкрепа и съдействие от кметовете на засегнатите населени места, както и от Община Кресна.

Лично районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед посети населените места, засегнати от горския пожар, и се срещна с жителите им. Той увери потърпевшите от пожара, които са представители на християнската общност, че мюсюлманите в България оказват съчувствието и моралната си подкрепа в този тежък момент, както и че са готови да ги подкрепят физически и материално, ако има такава нужда.

 

Кметът на село Ощава благодари на Районно мюфтийство – Благоевград за осъществената акция и сподели, че това е първата организация, която оказва материална помощ на пострадалите от пожара след случилото се в Кресненското дефиле.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.