Отдел „Социален” на Главно мюфтийство посрещна в България партньорите си от фондация „Хасене”

 

Ден преди настъпването на големия мюсюлмански празник Курбан Байрям Отдел „Социален” на Главно мюфтийство посрещна в България гостите си от благотворителната организация „Хасене”. Благотворителите от европейската организация със седалище в немския град Кьолн са на посещение в страната ни по повод реализираната съвместна курбанска програма със социалния отдел на Главно мюфтийство.

В рамките на тазгодишното сътрудничество с „Хасене” по време на Курбан Байрям 2017 в страната ни ще бъдат заколени повече от 30 животни, едър рогат добитък. Месото ще бъде разпределено в курбански пакети (хиссета) и раздавано с помощта на всички 20 районни мюфтийства в страната на бедни и сираци, на сиропиталища и семейства в нужда.

Гостите от благотворителната организация „Хасене” и представителите на Отдел „Социален” на Главно мюфтийство Бахри Изет и заместник-главния мюфтия Бирали Мюмюн ще се разделят в две делегации, които ще посетят районните мюфтийства в Северна и Южна България. Те ще присъстват на коленето на част от тазгодишните курбани, като групата за Северна България ще бъде предвождана от експертът от Отдел „Социален” Бахри Изет, а делегацията, която ще посети районни мюфтийства в южната част от страната – от заместник-главния мюфтия Бирали Мюмюн.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.