XII регионално състезание за възпитаници от коран-курсове се проведе в Шумен

 

 

На 29.08.2017 година в град Шумен, за дванадесета поредна година се проведе регионално състезание по Основни познания за исляма.

 Програмата беше открита с четене на Коран-и Керим и продължи с поздравителното слово на Месут Мехмедов - районният мюфтия на град  Шумен.

Учениците се състезаваха в три етапа. Първият етап беше писмен – решаване на тест. Вторият етап беше устен. Участниците трябваше да отговорят на три въпроса, които бяха свързани с Итикад и Ибадет. В третия етап състезателите трябваше да прочетат част от Коран-и Керим.

По време на състезанието учениците от селата Тъкач и Кус представиха програма с изпълнения на иляхи и рецитал на религиозни стихотворения.

След класирането водещият състезанието обяви резултатите. На първо място се класира Халиме Исмаил Юсуф – ученичка  от село Ясенково. Второто място бе за Елай Ремзи Ибрям - ученичка от село Тъкач, а на трето място  се класираха двама ученици – Ерен Сечкинов Шабанов от село Кус и Баръш Сунай Исмаил от село Ясенково.

Районно мюфтийство – Шумен осигури подаръци за всички участници в състезанието. Класиралите се на първо, второ и трето място бяха наградени допълнително с грамоти и парични награди.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.