Районно мюфтийство – Смолян проведе X-то регионално състезание

по Основни познания за ислямската религия

Районно мюфтийство – Смолян, със съдействието на Мюсюлманско настоятелство - гр. Мадан, проведе Десетото регионално състезание по основни познания за ислямската религия. Състезанието се проведе на 26.08.2017 г. в централната джамия на гр. Мадан като на него присъстваха над 400 деца от 58-те Коран курса в област Смолян. В състезанието взеха участие 26 деца в различни категории и нива, които решаваха тест и положиха практически изпит за отслужване на намаз и четене на Коран. За всички останали деца присъстващи на състезанието, беше организирана викторина с раздадени награди.

 

Журито в състав хафъз Шефкет Хаджи – директор на курса за хафъзи в гр. Мадан, Селви Мурад – ислямски теолог и Хайри Шерифов – специалист отдел „Иршад“ към Районно мюфтийство – Смолян, имаха нелеката задача да оценят най-добрите. Те присъдиха първите места на децата от Коран курсовете от с. Чепинци, гр. Мадан и с. Късак, които ще представят Районното мюфтийство на Националното състезание от 10 до 12 септември в гр. Момчилград.

 

Първенците и участниците в състезанието получиха специални награди от Районно мюфтийство – Смолян. Също така подаръци бяха връчени от Кмета на община Мадан Фахри Молайсенов и народният представител Хайри Садъков. Мюсюлманското настоятелство беше подготвило обяд за всички присъстващи на мероприятието. Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов благодари на всички, които са взели участие в подготовката и провеждането на състезанието, на преподавателите, участниците и присъстващите. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.