Районно мюфтийство - София проведе регионално състезание по основни познания за Исляма

 

На 27 август Районно мюфтийство – София проведе регионално състезание по основни познания за исляма в Централната Софийска Джамия „Кадъ Сейфуллах Ефенди“. В съревнованието активно участие взеха децата от летните Коран курсове. Мероприятието беше уважено от много гости, родители на децата, близки, а също така привлече вниманието и на редица туристи, дошли да посетят джамията, но останали приятно изненадани от малките последователи на Исляма.

 Програмата започна с четене на айети от Свещения Коран от имама на Софийската джамия г-н Айхан Мустафа, а самото състезание протече в няколко кръга. В първия кръг децата решаваха тест, във втория журито оценяваше наизустените сури и дуи, а в третия децата получиха оценки за практическо четене от елифката. Накрая журито обяви класирането, като най- добре представилите се ще участват в Националното съсетазание в гр. Момчилград на 11 и 12 септември. Всички малчугани получиха подаръци и обяд, осигурени от Районното мюфтийство.

Молим Аллах Теаля да приеме трудът на преподавателите в Коран курсовете, да възнагради родителите, които насърчават децата си към тези курсове, а самите деца да бъдат от Неговите приближени раби, спечелили задоволството Му и на дунята и на Ахирета!

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.