Десетки коран-курсове от благоевградско премериха знания по Основни познания за исляма в регионално състезание

 

 

На 23 август тази година в джамията на село Буково се проведе регионално състезание по Основни познания за исляма. То беше организирано за XIII-a поредна година от Районно мюфтийство – Гоце Делчев. В надпреварата за знания  участие взеха общо 31 летни коран-курса от областта. Всички участници бяха разпределени в четири състезателни нива, а самото състезание се проведе в няколко кръга.

Предвид големият брой участници надпреварата за знания в Буково продължи близо общо 6 часа. Между отделните кръгове програмата беше разнообразявана с изпълнения на иляхита и представяне на поучителни театрални сценки отново от възпитаниците на летните коран-курсове. Освен близо 200 курсисти от различните населени места в благоевградско и техните преподаватели, на състезанието присъстваха и много други гости от Буково и региона.

 В края на състезанието от всяко ниво журито излъчи по трима победители, които ще продължат с участие в ежегодното Национално състезание по основни познания за исляма.

Журито, натоварено с нелека задача да избере най-добрите сред знаещите, беше в състав от петима членове. Сред тях бе районният мюфтия на Гоце Делчев Айдън Мохамед и други представители на институцията.

На класираните участници, които ще представят Районно мюфтийство – Гоце Делчев на Националното състезание по Основни познания за исляма, организаторите от мюфтийството връчиха парични и материални награди.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.