Децата от летния коран-курс в Петко Славейково се събраха на специален обяд

 

Джамийското настоятелство на севлиевското село Петко Славейково в Област Габрово разнообрази учебната програма на децата от местния коран-курс, като им организира специален обяд.

 Той се състоя на 2 август тази година в ресторанта на селото. На него присъстваха всички малки курсисти, които са на възраст от 5 до 13 години. На специалния обяд те бяха придружавани от преподавателя на децата и имам на село Петко Славейково Ибрахим Алиибрям, координаторът на коран-курсовете, които се провеждат на територията на Районно мюфтийство – Велико Търново, Яшар Мехмедов и представители на местното джамийско настоятелство.

Първоначалната идея била децата да излязат на пикник, но предвид неблагоприятните за целта метеорологични условия организаторите решили да ги изведат на специален обяд в селото. Децата от своя страна останали много доволни, дори успели да съчетаят полезното с приятното. След  хапването малките курсисти си припомнили и наученото досега по време на летния коран-курс – чели пред гостите от Районно мюфтийство – Велико Търново наизустените дуи.

Джамийското настоятелство на Петко Славейково изказва огромната си благодарност към дарителката, с чието финансово съдействие е бил организиран обядът за децата от коран-курса в селото.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.