Мюсюлманско настоятелство - Джебел проведе еднодневна екскурзия с децата от местния коран-курс

Мюсюлманско настоятелство - Джебел организира еднодневна екскурзия с пикник за децата от летния коран-курс в града. Групата тръгна от Джебел за Момчилград с автомобили, след което екскурзията продължи много вълнуващо - с влак до село Подкова. Децата там преминаха по висящия мост и се насладиха на безброй забавни моменти.

 

Малките гости и придружаващите ги възрастни бяха посрещнати от районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед и наместник-районния мюфтия Ерхан Реджеб. Малко по-късно всички заедно – децата, представителите на районното мюфтийство, учителите от коран-курса Халил Ер и Алпер Мустафа и представителите на Мюсюлманското настоятелство заедно откланяха обедния намаз в историческата джамия „Седемте моми”.

Денят за малчуганите продължи с разказ за историята на вековната джамия, като беше наблегнато на това колко важно е образованието и коран-курсовете като част от него.

Малките гости от Джебел с голямо възхищение разгледаха красотите на джамията и играха в двора й. Преди да си тръгнат те имаха възможност да се почерпят със специално подготвеното за тях от домакините.

 

На тръгване от името на Районно мюфтийство-Кърджали като подарък на всяко дете беше връчена книгата, издадена от Главно мюфтийство - „Основни религиозни познания”. Малките екскурзианти от коран-курса на град Джебел бяха изпратени от представителите на Районно мюфтийство - Кърджали с пожелания за успех, а преподавателите им – със сърдечни благодарности за положения труд от тяхна страна и като цяло от страна на Мюсюлманско настоятелство – Джебел.

 

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.