Кампанията „Заедно за Хитрино” на Мюсюлманско изповедание – какво постигнахме?

 

Скоро след случилата се трагедия в Хитрино Мюсюлманско изповедание в България обяви кампания в помощ на пострадалите. От 23 декември, 2016 година мюсюлманите от цялата страна имаха възможността да се включат в акцията чрез дарения в най-близките им районни мюфтийства – парични или под формата на трайни хранителни продукти, домакинска посуда и санитарно-хигиенни материали. Предвидено беше кампанията да продължи един месец, но поради неблагоприятните метрологични условия тя беше удължена докъм края на месец февруари, тази година.

В кампанията активно участие взеха мюсюлмани от различни краища на България чрез районните мюфтийства към Мюсюлманско изповедание.

По информация от доклад на отдел „Социален” към Главно мюфтийство от февруари, 2017 година общата стойност на събраните парични дарения в рамките на кампанията „Заедно за Хитрино” е над 7 000 лева. Отделно по районите бяха събирани хранителни продукти от първа необходимост - близо 6 500 кг е общото събрано количество. Даренията включваха също повече от 300 кг санитарно-хигиенни материали. По-малка част от даренията на мюсюлманите за пострадалите в Хитрино бяха под формата на дрехи, завивки и кухненска посуда.

Отдел „Социален” към Главно мюфтийство изказва огромната си благодарност към всички районни мюфтийства, мюсюлмански настоятелства  и най-вече към всички хора по места, взели участие в кампанията и помогнали за реализирането й. И също така пожелава на всички пострадали семейства на територията на Хитрино бързо психоемоционално и материално възстановяване след случилото се.

Нека Аллах бъде с всички вас – пострадалите и помогналите!

 

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.