Представители на Главно мюфтийство взеха участие в семинар на Тракийския университет в Одрин

 

Семинар на тема „Състояние на турците в областта на пресата, религията и образованието” беше организиран от Института по балканистика към Тракийския университет в Одрин.Мероприятието се проведе на 11 март. Участници в него бяха представители на различни български образователни институции, на Мюсюлманско изповедание в България и други.

Главно мюфтийство беше представено от Хюсеин Карамолла - началник на Отдел „Образование”, главния секретар на мюфтийството Джелял Фаик и Хайри Емин – експерт към Отдел „Международен”.

В рамките на семинара Карамолла запозна останалите участници в него с ислямското религиозно образование в България – средните духовни училища и Висшия ислямски институт.

Секретарят на Главно мюфтийство Джелял Фаик представи проблемите с вакъфските имоти, а експертът Хайри Емин направи презентация пред участниците в семинара за проблемите на религиозната омраза, с които се сблъскват представителите на мюсюлманската общност в страната ни.

Освен представители на България в семинара участие взеха още студенти по Балканистика от университета – домакин, както и видни, изявени изселници от България, които участват активно в обществения живот на Турция.

Събитието беше отразено от различни турски медии.

 

                                                                           Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.