ПЕТО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО ПОДГОТОВКА НА НОВИТЕ УЧЕБНИ ПРОГРАМИ

 

В дните между  10-12 март  2017 г. в ДУ „НЮВВАБ“ гр. Шумен се проведе петото заседание на комисията по подготовка на новите учебни програми за мюсюлманските духовни училища в България. В заседанието взеха участие Зам. главният мюфтия г-н Ахмед Хасанов, Зам. ректорът на ВИИ д-р Акиф Топуз, началник отдел „Иршад“ към ГМ г-н Халил Ходжов, директорите и учителите по религиозните дисциплини на ДУ, както и преподаватели от ВИИ.

Комисията според поставените си приоритетни цели работи по подготовката на новите учебни програми съгласно новият закон за предучилищното и училищно образование. На този етап премина към изготвянето на учебници, като:

Куран-и Керим, Акаид, Фъкъх, Сийер и Ахляк. За целта след детайлното разглеждане и обсъждане на проекто - програмите за учебното съдържание и тематичното разпределение се избраха и членовете на комисиите, които ще изготвят учебниците под надзора на специалисти на съответните учебни профили.   

Главно мюфтийство благодари на всички участници за всеотдайността и усърдието в тази нелека задача. Нека  Аллах да ни улесни в начинанията и постигнем по-ефективно и качествено обучение за мюсюлманската общност в България.

 

НАЗМИЕ А. КУЛОВА

Eксперт отдел „Образование“

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.