Комисията по подготовката на новите учебни програми проведе заседание

 

                 В периода 10-12 февруари 2017 година се проведе четвъртото заседание на Комисията по подготовка на новите учебни програми за мюсюлманските духовни училища в България. 

                 В заседанието участие взеха заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов, заместник-ректорът на Висшия ислямски институт (ВИИ) д-р Акиф Топуз, началникът на отдел „Образование“ към Главно мюфтийство Хюсеин Карамолла, началникът на отдел „Иршад“ Халил Ходжов, директорите и учителите по религиозните дисциплини от духовните училища, както и преподаватели от ВИИ. 

                 Комисията си постави приоритетни цели и работи усърдно по подготовката на новите учебни програми, съобразени с новия закон за предучилищното и училищното образование. В този аспект екипът подготвя проекти спрямо новите изисквания по различните учебни дисциплини като Коран-и Керим, Фъкъх, Сийер, Хадис и Ахляк, Акаид, Тефсир, История на религиите. За целта детайлно бяха разгледани и обсъдени въпроси, касаещи броя на учебните часове и проектопрограмите за учебното съдържание и тематичното разпределение.    

                Предстои приключване на работата по проектопрограмите за разпределение на цялостния учебен материал, който ще се изучава. След това предстои да се премине към изготвянето на учебници по тях. 

                Отдел "Образование" към Главно мюфтийство благодари на всички участници за всеотдайността и усърдието в тази нелека задача. Обръща се с дуа към Аллах да улесни екипа в служебните начинания, така че да се постигне по-ефективно и качествено обучение, каквото заслужават мюсюлманите в България. 

 

                Отдел "Образование"

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.