Главния мюфтия се срещна с апостолическият нунций в България

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи проведе първото си протоколно посещение при Н.В.Пр. Монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари, апостолически нунций на Папа Франциск в България.
"Диалогът с християните по тези земи е нашата гордост. В България ние живеем заедно от векове и вярваме, че обединени сме по силни в общите ни каузи", каза главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи по време на срещата. Той поздрави Монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари за новото назначение като апостолически нунций в София. Според главния мюфтия Националният съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) също има голям принос за съвместния конструктивен диалог.
"От както съм в България бях гост на няколко ифтара организирани от Вас, президентът и турския посланик в София. Това е добър символ за между институционалните взаимоотношения и отношението на държавата към религиозните общности", каза Монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари. По думите му той подкрепя изцяло активния диалог и адмирира поведението на традиционите религиозни общности в страната.
Дипломатът пристигна у нас на 27 юни 2014 г. Той е религиозен и дипломатически представител на Негово Светейшество папа Франциск. Апостолическият нунций е най-често титулярен архиепископ. Има за задача да подпомага връзките между Светия престол и другите държави, както и между Папата и епископите в дадената страна.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.