Турският посланик даде ифтар в Пловдив

 

Посланикът на Република Турция в България Сюлейман Гюкче беше домакин на ифтар в "Имарет джамия" в Пловдив. На събитието освен посланик Гюкче присъстваха и аташето по социални дейности Улви Ата, временно изпълняващият длъжността генерален консул на Турция в Пловдив Бирей Йълмазсой, вицеконсулът Мурад Мухаджироглу, районните мюфтии на Кърджали, Хасково и Пловдив, представители на неправителствени организации, журналисти, бизнесмени, както и много пловдивчани. 

След ифтара районният мюфтия Танер Вели благодари на посланик Гюкче, че подкрепя инициативата за провеждане на ифтари и увери височайшия гост, че това начинание, със съвместните усилията на цялата общност, ще се превърне в традиция. 

От своя страна господин Гюкче заяви, че и миналата година е присъствал на ифтар в "Имарет джамия" и благодари на всички дарители, които подкрепят опазването  и развитието на тази традиция. Настоящият месец Рамазан е поредният, в който се раздават ифтари в "Имарет джамия". Ифтарите се организират от джамийското настоятелство в Пловдив и се реализират с подкрепа на обикновени граждани, бизнесмени и институции, все дарители. Всяка вечер от началото до края на свещения месец в храма се раздава топла храна за 200 души.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.