Заедно можем да върнем радостта на много хора

Социалния отдел на главно мюфтийство организира ифтар с група лекари, работещи в столицата. Трапезата събра специалисти в различни направления в медицината, като стана повод за лично запознанство по между им.

Домакин на ифтара бе зам.главния мюфтия Бирали Бирали, който представи на гостите дейностите на социалния отдел на главно мюфтийство и откри дискусия за бъдещи съвместни проекти.

Присъстващите изразиха своето задоволство от организираната среща, която дава възможност не само за запознанства, а също така предостави  повод за благотворителни инициативи.

Между присъстващите бе аташето по социалните въпроси към посолството на Република Турция в България, д-р Улви Ата. Той сподели своя ценен опит в реализиране на социални проекти в различните държави, в които е работил.

Срещата между теолози и медици е възможност за добър тандем в социалните дейности на изповеданието. Заедно можем да върнем радостта на много хора и да покажем, че не са сами, отбеляза зам.главния мюфтия в обръщението си към гостите. Присъстващите се разделиха с пожелания за периодични бъдещи срещи.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.