Индонезийска делегация посети Районно мюфтийство-Кърджали

Индонезийска делегация посети районното мюфтийство в Кърджали на 28.10. (сряда). Посещението на гостите бе част от проект за побратимяване на българската община Кърджали с индонезийската община Богор.  
След 15-часов полет в Кърджали пристигнаха Лита Исму Юлитанти – асистент по икономически и строителни въпроси в тамошната администрация, Шерифа София – началник на Дирекция по планиране, и Харис Виджая – началник на Отдел за сътрудничество.  
В районното мюфтийство гостите бяха посрещнати от мюфтията Бейхан Мехмед, районния мюфтия на Крумовград Насуф Халил, заместник-мюфтията Ерхан Реджеб и ваиза Енвер Халил.
Индонезийците бяха запознати с дейността на районното мюфтийство и с живота на мюсюлманите в региона. От своя страна те споделиха идеята си за обмен на религиозни кадри между двете страни.
Районният мюфтия използва възможността да покаже на гостите новооткриващата се религиозна книжарница в двора на джамията.
От името на районното мюфтийство на раздяла на представителите на индонезийската община бяха връчени подаръчни пакети -  книги и списания, издания на Главно мюфтийство.
70-хилядната община Кърджали е на път да се побратими с 5-милионната индонезийска община Богор. Кърджали е третият град в България след Варна и Бургас, който се побратимява с община от Индонезия, констатираха участниците в срещата.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.