Главният мюфтия прие министъра на образованието и културата на Индонезия

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи прие министъра на образованието и културата на Република Индонезия Аниес Басведан в Главно мюфтийство. Той е на официално посещение в страната по повод подписването на съвместен меморандум за сътрудничество между Министерството на културата на България и Министерството на образованието и културата на Индонезия.
Главният мюфтия представи дейността на Мюсюлманско изповедание и аспекти от живота на мюсюлманите в България, като подчерта, че ислямската религия е втората по големина деноминация в страната след православното християнство.
„За нас е важно да поддържаме активни отношения с мюсюлманските общности по света с оглед на това да се ползваме от техния опит в общите ни духовни дела”, каза главния мюфтия. Той посочи, че независимо от това, къде се намират мюсюлманите по света духовната връзка между тях е факт и тя трябва да се развива.
„За мен е голямо удоволствие, че ме приехте изключително държах на тази среща, за да мога да се информирам за състоянието на мюсюлманската общност в България, която знам, че е малцинство. Индонезия е страната с най-голяма мюсюлманска общност в света и смятам, че имаме много теми за взаимно сътрудничество”, каза министър  Аниес Басведан. По думите му страната му има широки възможности за обучение и стипендиантски програми от, които българските студенти също могат да се възползват.
Индонезия е с население 250 мил. души и над 300 етнически групи, но по думите на министъра това разнообразие сплотява нацията и я води към успехи.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.